01 / oktober 2020
Start van de EuroMillions Competitie 2020/2021
Start van de EuroMillions Competitie 2020/2021

De Belgische Volleyballiga start dit weekend het volleybalseizoen na een lange onderbreking.  De Euromillions competitie van 2019-2020 was inderdaad uitzonderlijk met een onafgewerkte kalender, zonder definitieve ranking en zonder kampîoen en dit allemaal omwille van de gevolgen van het Covid-19 virus.
Het is ondertussen ook bekend dat de huidige Covid-19 maatregelen een normaal verloop van de E.M.Competitie 2020-2021 kunnen verstoren. De Ligaclubs hebben daarom een charter ondertekend dat ze zich constructief, flexibel zullen opstellen om het hoofd te bieden aan eventuele beperkende maatregelen. In samenwerking met Mensura heeft de Liga en de 8 clubs een protocol opgesteld dat meer dan wettelijk bepaald zal voldoen aan de strengste eisen om een veilige competitie voor de spelers en de fans mogelijk te maken. Via deze website en de clubwebsites zullen we de fans op regelmatige basis informeren over de actuele regels die dat mogelijk moeten maken.What’s new

Streaming
Alle wedstrijden van de E.M. competitie zullen gratis kunnen bekeken worden op ons streaming platform: Belgian Volley TV. De camera’s in de sporthallen werden geüpdated en zullen een klaar en duidelijk beeld geven van de wedstrijden. Via de website van de Liga kunnen alle fans toch aanwezig zijn en  de spannenste momenten live beleven van hun favoriete ploeg, zowel thuis als op verplaatsing.
Reportages
Onze mediapartner , Sportbeat, zal  reportages maken van alle matchen met reacties van spelers en coaches na de wedstrijd. Aankondigingen van de match en prognoses van de coaches zullen direct te bekijken zijn op FB live van de Liga. Een overzicht van het weekend is geprogrammeerd op Eclips TV elke zondagavond . De highlights van een weekend krijgen de fans aangeboden gedurende de week.
Meet&Greet
Elke club organiseert een digitale meeting tussen zijn spelers en de fans  direct na elke thuismatch. Tijdens de match zullen vragen en opmerkingen van de thuisfans verzameld worden door een reporter die na de match zullen voorgelegd worden aan de spelers. Allemaal te volgen op FB live.
Container-Studio
In de omgeving van de sporthallen van Leuven, Aalst, Waremme, Gent, Maaseik en Achel (later Roeselare en Menen) zal een container geplaatst worden die dienst doet als studio voor de opname van een speciaal volleybalprogramma waaraan alle clubs  meewerken. Vanuit een central studio in Herentals zal een TV show geproduced worden die analyses, prognoses en zoveel meer zal bevatten en die live zal uitgezonden worden op FB live. Wij voorzien een eerste uitzending op maandagavond 12 oktober.